Burgerfest 2016 Tisková zpráva
Can you smell that? It´s smells guuud! 10. a 11. září 2016 holešovické Výstaviště hostilo jubilejní 5. ročník největší a nejmasitější akce v Evropě Jack Daniel’s presents Burgerfest. Tento originální kulturní festival byl opět podpořen partičkou grilovacích nadšenců BBQ Pit Boys z USA a stal se zároveň vyvrcholením oslav výročí 150ti let od založení ikony a nejstarší americké destilerky Jack Daniel’s. Spojením s bankovním partnerem ČSOB, Mastercard a MasterPass přineslo vítanou novinku, jenž na festivalech není ještě zdaleka samozřejmostí. Možnost placení na všech prodejních místech platební kartou či mobilem, tak ocenili všichni, kteří jsou na tento způsob již dávno zvyklí a zároveň si mohli zasoutěžit o hodnotné ceny.
Letošní ročník představil kromě předních burgráren, také nové podniky a to nejen z České republiky, ale i Slovenska, Itálie i Švédska. Tradičně již kromě oblíbených kombinací mletého masa a bbq jste mohli ochutnat i vegetariánské verze. Favoritem byl právě švédský sobí burger. Letošní doprovodný program stál opravdu zato. Organizátoři v rámci oslav připravili pro návštěvníky i unikátní výstavu téměř 90 motocyklů značky Harley Davidson, kde byly k vidění modely různých ročníků a to vše v rámci festivalového vstupného. Pro nejmenší byla připravena Mattel Family zóna s mnoha aktivitami, ti větší se mohli projet v terénním autě Jeep či vyzkoušet trenažer nárazu v BESIP zóně a nebo navštívit Fanda zónu. Dále nechyběla hudební vystoupení jako například Elvis Revival Band, Dirty Blondes či Cocotte minute a také vás pobavili borci z Na Stojáka. Pravá grilovací atmosféru rozpálili guru amatérského grilování BBQ Pit Boys a konaly se také soutěže mezi jejich jednotlivými zahraničními fanoušky této světoznámé skupinky. Návštěvníky uchvátila unikátní grilovací Fire show, kterou předvedli zkušení šéfkuchaři z několika zemí světa. Nesmíme zapomenout na oblíbené soutěže v pojídání a grilování amatérů a také soutěž Vykopni si svýho Haryka, kde Harley Davidson Street 750 konečně našel svého majitele.
Jsme rádi, že i přes vysoké teploty si tento poslední letní víkend v roce našla spousta fanoušků grilování a pohodové atmosféry čas, užili si skvělou atmosféru a závěr grilovací sezóny ve velkém stylu. A zde jsou fakta, která mluví za vše:
snědlo se více než 4 000 kilo nejen hovězího masa, 35 000 burgerových bulek všelijakých barev a chutí, a to vše se zapilo 80 000 litry nápojů všeho druhu!